Βάπτιση και Συμβολισμοί

Το μυστήριο της Βάπτισης είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια της χριστιανικής Εκκλησίας. Η λειτουργική πράξη είναι γεμάτη συμβολισμούς με σκοπό να διδάξουν την χριστιανική πίστη. Κάθε κομμάτι που περιέχεται στο βαφτιστικό κουτί έχει την δική του θρησκευτική αξία.
Πρωταγωνιστής όλων είναι ο βαφτιστικός σταυρός. Είναι ένα Κόσμημα – φυλαχτό , ένα δώρο ζωής που δένει για πάντα τον νονό-νονά με το βαφτιστήρι και τους ενώνει πνευματικά για πάντα.
Το μπουκάλι με το λάδι που κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος ο νονός βάζει στο σώμα του παιδιού. Το λάδι συμβολίζει τη χάρη του Θεού που έχει αγιαστεί.
Η ένδυση του μωρού, συμβολίζει την καθαρότητα και την αγνότητα της ψυχής του βαπτισμένου. Λέγονται “φωτικά” και συμβολίζουν την καινούρια λαμπρή και αμόλυντη ζωή του χριστιανού.
Τα παπούτσια συμβολίζουν τη σταθερότητα που εύχονται οι νονοί να έχει το βαφτιστήρι τους σε όλη του τη ζωή.
Το “Λαδοσέτ” (αποτελείται από: μυρόπανο, μεγάλη πετσέτα, εσώρουχα λαδιού) και χρησιμοποιείται μετά την τριπλή κατάδυση του μωρού στο αγιασμένο νερό και την τριχοκουρία.
Η αναμμένη λαμπάδα συμβολίζει το φως του Χριστού που δεν σβήνει ποτέ καθοδηγώντας κάθε πιστό καθώς και τα τρία κεράκια που τοποθετούνται στην κολυμπήθρα.
Τα Μαρτυρικά δίνονται σε κάθε καλεσμένο και με αυτό τον τρόπο δηλώνετε η επιθυμία του ανάδοχου να γίνουν όλοι οι καλεσμένοι μάρτυρες στο μυστήριο που τελέστηκε.
Προετοιμαστείτε εύκολα και γρήγορα για το μυστήριο της βάπτισης καθώς σας παρέχουμε ολοκληρωμένα σετ βαφτιστικών . Στο chryseion.gr θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή σε βαπτιστικούς σταυρούς με όμορφα σχέδια που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομική δυνατότητα! Επιλέξτε τον χρυσό σταυρό που ταιριάζει περισσότερο στο βαφτιστήρι σας και συνδυάστε το βαφτιστικό πακέτο της αρεσκείας σας, κάνοντας χρήση του εκπτωτικού κουπονιού

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών μας.