Μαργαριτάρια και Περιποίηση

Πώς δημιουργείται ένα μαργαριτάρι
Αν μέσα σε ένα μαργαριτοφόρο όστρακο, εισβάλλει ένα ξένο σώμα π.χ. ένα παράσιτο ή κάποιο πετραδάκι, το όστρακο που δεν έχει την δυνατότητα να το αποβάλλει, αντιδρά ως εξής: εκκρίνει μάργαρο γύρω από τον εισβολέα με σκοπό να τον εξουδετερώσει. Το όστρακο κατά την διάρκεια των 6 ή 7 χρόνων ζωής του, περιβάλλει με επάλληλα στρώματα μάργαρου το παράσιτο, μέχρι που σχηματίζεται γύρω από αυτό, ένα πανέμορφο μαργαριτάρι.
Συνήθως τα συναντάμε σε διάφορους χρωματισμούς και αποχρώσεις του Ασημί, Χρυσό, Μπλε, Κρεμ, Ροζ, Πράσινο, αλλά και Άσπρο και Μαύρο.

Περιποίηση:
Τα μαργαριτάρια πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και φροντίδα. Άρωμα, κολόνια, σπρέι, αλοιφές και άλλα χημικά που μπορεί να είναι φιλικά για την ανθρώπινη επιδερμίδα όμως τα θαμπώνουν και τα χαλάνε. Για να αποφύγουμε τη δημιουργία φλοιού πάνω τους και την απώλεια της λάμψης τους, πρέπει τα καλλυντικά να έχουν στεγνώσει πάνω στο δέρμα μας πριν τα φορέσουμε. Μετά από κάθε χρήση καλό είναι να τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό και στεγνό πανί.
Πρέπει να προσέχουμε την αποθήκευση τους . Θα πρέπει τα μαργαριτάρια λόγω της διαφορετικής σκληρότητάς που έχουν , να φυλάσσονται χωριστά από τα υπόλοιπα κοσμήματα μας γιατί μπορεί να φθαρούν ή να χαραχτούν όταν έρχονται σε επαφή με τραχείες επιφάνειες. Καλό είναι να τα κρατάμε σε μια βελούδινη ή μεταξωτή θήκη και να μην μένουν πάρα πολύ καιρό σε κλειστό χώρο χωρίς αέρα γιατί μπορεί να αφυδατωθούν. Και να μην τοποθετούνται κοντά σε υπερβολική εστία θερμότητας γιατί υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το χρώμα τους. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε μια γυάλα με νερό και να τα αφήσουμε λίγη ώρα να τραβήξουν την υγρασία που χρειάζονται για να ανακτήσουν την γυαλάδα τους.
Καλό θα ήταν κάθε 1-2 χρόνια να γίνεται έλεγχος από τον κοσμηματοπώλη της κλωστής , με την οποία είναι δεμένα τα μαργαριτάρια, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους.
Τα μαργαριταρένια κοσμήματα αποπνέουν κομψότητα και πολυτέλεια. Μπορούν να διατηρηθούν σε άψογη κατάσταση για πάρα πολλά χρόνια διατηρώντας αναλλοίωτη την κομψότητα και την αριστοκρατικότητα τους στον χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκτήσετε την ικανότητα να το χρησιμοποιήσετε σωστά για να τραβήξετε τα βλέμματα!

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών μας.