Ruby – ruby

Εξερευνώντας τα ρουμπίνια
Ruby
Το ρουμπίνι , γνωστό και ως «Λίθος των Πλουσίων» είναι μέλος των πετρών Κουρουνδίου. Στην Αρχαία Ελλάδα το αποκαλούσαν «Σάπφειρος πορφυρίζον» ενώ οι Λατίνοι το ονόμασα ‘Ruber”. Είναι το δεύτερο σκληρότερο ορυκτό μετά το διαμάντι (κλίμακας 9 mohs) και το χρώμα του είναι κόκκινο αντιπροσωπεύοντας τον Έρωτα, την Δύναμη και στα ινδικά κοσμήματα συμβολίζει την νεανική ενέργεια. Η λάμψη του είναι ισχυρή και σε συνδυασμό με το βάθος του χρώματος μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο Γενέθλιος μήνας του ρουμπινιού είναι ο Ιούλιος.
Η αξία του καθορίζεται από το χρώμα και την επεξεργασία του. Το καλύτερο χρώμα είναι το λεγόμενο “Αίμα Περιστεριού”. Ορυκτοί λίθοι που έχουν το ίδιο χρώμα με το ρουμπίνι είναι ο κόκκινος σπηνέλιος, ο τουρμαλίνης, ο πύρωπός γρανάτης και το τοπάζι.
Η κύρια πηγή ρουμπινιών ήταν για χρόνια η κοιλάδα Μογκόκ στη βόρεια Μιανμάρ . Σήμερα η μεγαλύτερη ποσότητα καλής ποιότητας ρουμπινιών προέρχεται από την Μονκ Σχου , όπου η εξόρυξη ξεκίνησε το 1990 και είναι το μεγαλύτερο ορυχείο ρουμπινιών στη γη. Άλλες χώρες στις οποίες γίνεται εξόρυξη είναι : Σρι Λάνκα, Τανζανία, Κένυα , Μαδαγασκάρη, Αφγανιστάν, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Πακιστάν.
Στους αρχαίους πολιτισμούς συμβόλιζε τον Ήλιο και φορούσαν το Ρουμπίνι για προστασία από τους κινδύνους και την φτώχεια. Χρησιμοποιούταν από τους πολεμιστές για να ενισχύσει την ανδρεία τους στις μάχες. Θεραπευτικά τοποθετούσαν λίγη σκόνη στην γλώσσα τους για να σταματήσουν τις αιμορραγίες, τις ασθένειες τους αίματος, τη δυσπεψία και προληπτικά για να εξασφαλίσουν καλή υγεία. Το Ρουμπίνι είναι ο λίθος των υψηλών αξιωμάτων, των βασιλιάδων και των δημιουργικών ατόμων.
Ως δώρο είναι σύμβολο αγάπης και φιλίας. Ως μενταγιόν συνήθως φοριέται κοντά στο τέταρτο τσάκρα, στην καρδιά. Αποφεύγεται να φοριέται κοντά στο τρίτο τσάκρα. Ως δαχτυλίδι φοριέται στο αριστερό χέρι για δύναμη και προστασία.
Το Ρουμπίνι φωτίζει τα σκοτεινά σημεία της ζωής του κατόχου του και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει με ευαισθησία και σθένος στην κατάκτηση του ονείρου του.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών μας.