Πως θα επαναφέρω την λάμψη στα χρυσά μου κοσμήματα, ανανεώνοντας την κοσμηματοθήκη μου!

Η καλοκαιρινή αύρα ξυπνάει την όρεξη για ανανέωση της εμφάνισης. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στα παλιά σας κοσμήματα , δίνοντας την λάμψη του καινούριου και κάντε τους συνδυασμούς που ορίζει το ύφος της εμφάνισης.

Η αλλοίωση του χρώματος του χρυσού με θαμπώματα ή στίγματα είναι επιφανειακή και δεν επηρεάζει την υπόσταση του κοσμήματος. Συνήθως αυτό προκύπτει κατόπιν επαφής με χημικά στοιχεία π.χ καλλυντικά, κρέμες, καθαριστικά και κυρίως αυτά που περιέχουν ψευδάργυρο.

Παρόλα αυτά η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Μια σπιτική λύση είναι , εφόσον τα μουλιάσετε σε χλιαρό σαπουνόνερο, να απλώσετε λίγη μαγειρική σόδα , τρίβοντας ελαφρώς με οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, ξεπλένετε και σκουπίζετε με μαλακό ύφασμα

Η επαγγελματική λύση είναι να εμπιστευτείτε τον αργυροχρυσοχόο σας που  γνωρίζει την ιδιαιτερότητα κάθε κοσμήματος ώστε να σας παραδώσει ένα κόσμημα όπως το παραλάβατε την πρώτη μέρα. Μην ξεχνάτε ότι κοσμήματα που φέρουν πολύτιμους λίθους, χρειάζονται ειδικές θερμοκρασίες και καθαριστικά ώστε να μην σπάσουν, να μην θαμπώσουν και να μην αλλάξει ο χρωματισμός τους.

Ένα σημαντικό Tip στο φρεσκάρισμα της επιφάνειας, είναι ένα ελαφρύ γυάλισμα για να εξαφανιστούν γρατζουνιές και σημαδάκια. Η επιμετάλλωση χρυσού ή πλατίνας καθίσταται υποχρεωτική για την επαναφορά της λάμψης του χρυσού και την διασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας στον χρόνο

Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να αποφύγεις τη φθορά του χρόνου, παρά μόνο να την επιβραδύνεις. Είναι σημαντικό  λοιπόν, να φυλάσσουμε τα κοσμήματα μας σε ειδικές κοσμηματοθήκες και να τοποθετούνται σε χωριστές θήκες προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους τριβή.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών μας.